Over Plone

Voor de realisatie van web-applicaties, zoals websites, portals en intranetten, maakt Rebel X vrijwel uitsluitend gebruik van Plone. En dat is niet zonder reden. Lees hieronder waarom wij vinden dat Plone het beste Content Management Systeem ter wereld is.

Wat is Plone?

 

Plone is een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): simpel gezegd een systeem waarmee de inhoud van een website op een eenvoudige, overzichtelijke en gestruktureerde manier kan worden beheerd. Bovendien is Plone Open Source software; u hoeft dus geen dure licenties te betalen. Maar Plone is niet zomaar een CMS.

Op Plone gebaseerde weboplossingen zijn bovenal veilig, stabiel, gebruiksvriendelijk, uiterst krachtig en gemakkelijk te onderhouden. Zelfs de duurste commerciële CMS-pakketten kunnen de vergelijking met Plone veelal niet aan.

Natuurlijk zijn er veel meer CMS systemen beschikbaar (meer dan 700!!!), waarbij Joomla, Drupal, Wordpress en Sharepoint waarschijnlijk het meest bekend zijn. Maar vooral als het gaat om gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en veiligheid, dan is Plone de absolute nummer 1. Bovendien beschikt Plone over zeer geavanceerde functies om het beheer van het content management systeem over meerdere gebruikers te verdelen, zonder concessies te doen aan de veiligheid (wat bij andere systemen vaak wel het geval is).

 

Wat kan Plone?

 

Plone is voor vele doeleinden in te zetten: corporate websites, portalen, intranetten, kennissystemen (vooral binnen universiteiten) en vele andere webapplicaties. Die kracht heeft Plone vooral te danken aan het onderliggende ZOPE platform en natuurlijk aan de vele honderden ontwikkelaars, die zich wereldwijd inzetten voor de ontwikkeling van dit fantastische CMS.

 

Wat is ZOPE?

 

Plone is een CMS dat gebouwd is op het ZOPE platform. ZOPE is een zogenaamde Web Application Server; kortgezegd is dit de motor waarop het Plone-systeem draait en waaraan Plone haar kracht te danken heeft.

ZOPE is vrijwel geheel geschreven in de programmeertaal Python en maakt gebruik van een zogenaamde transactionele object-georiënteerde database (ZODB). Al met al een ijzersterke basis voor zelfs de meest veeleisende web-applicaties.

 

Waarom Plone? >>

  • Rebel X © 2010 - Powered by Plone